Ledarhundsklubben - Stockholm & Gotlands läns - 180215 Referat fran hundsnackarkvallen 


  

Menyn

Till Startsidan

Bli medlem

För medlemmar

Om ledarhunden

Tillgänglighet med ledarhunden

Kalendarium

Bildgalleri

ArkivOm oss

Kontakta oss

Närstående verksamhet

Länkar

Referat från hundsnackarkvällen 2018 02 15

Den 15 februari var det dags för vårens hundsnackarkväll. Den här gången var temat Blind square, en GPS-app för synskadade. Vi var 20 ledarhundsförare och en medhjälpare som hade samlats i Gotlandssalen för att lyssna på när Petter Fielding, även han ledarhundsförare, berättade om Blind square. Av oss 20 ledarhundsförare var två helt nya i föreningen. Ett par personer väntade också på att få sina nya ledarhundar veckan därpå.

Som vanligt började vi mötet med presentation, kaffe/TE och en rejäl smörgås. Sedan var det dags för Petter att berätta om Blindspuare.

Han berättade bland annat att man kan lägga in egna platser i Appen Blindsquare. Det kan vara ett träd i skogen, en liten stig eller något annat som man behöver hitta till men som är lite krångligt att hitta. Den här Appen är inte helt exakt, inte än i alla fall så man får räkna med att den kan slå fel på 10-15 meter i bland. Man kan också söka en adress och sedan simulera att man går dit så att man vet på ett ungefär när det är dags att gå sträckan i verkligheten. Man får alltid upp en fråga vilken karta man vill använda, Google maps eller Iphones egna kartor.

Iphones Kartor fungerar bättre med Voice over, men Google maps är mer exakt och mer uppdaterad. Självklart kan du också skriva in en adress i Appen och få instruktioner om hur du ska gå för att komma dit. Du kan även använda den för att veta var du är när du åker buss eller bil. Då läser den upp gatorna du passerar.

Den här Appen kostar 419 kr och går att ladda ner från Appstore.

Det här var en spännande och givande kväll och jag hoppas att vi ska kunna fortsätta att jobba med den här appen tillsammans inom Ledarhundsklubben. Det gäller ju att testa och träna precis som med alla andra hjälpmedel.

Elisabeth Ravstis

Ledarhundsklubben-Stockholms län


     
 

Sponsorer:

Kardevall Asfalterar AB Rörmekano logo
  Kardevall Asfalterar AB, VALLENTUNA
tel: 070-647 83 18
www.kardevallasfalterarab-vallentuna.clearsearch.se
  Rörmekano
tel: 08-511 791 48
www.rormekano.nu
Susanns Familjedaghem logo Logo
  Susanns Familjedaghem
tel: 070-7342340
www.dagmammor.se
  Oderland webbhotell
tel: 031-3616161
www.oderland.se

 

 

 
     

 

©2012 Created by Morgan Högberg. Webmaster mail: morgan@ledarhundsklubben.se