Ledarhundsklubben - Stockholm & Gotlands läns - 170426 Referat fran ledarhundens dag 


  

Menyn

Till Startsidan

Bli medlem

För medlemmar

Om ledarhunden

Tillgänglighet med ledarhunden

Kalendarium

Bildgalleri

ArkivOm oss

Kontakta oss

Närstående verksamhet

Länkar

Ledarhundens dag 26 april 2017

tillsammans med Ledarhundsverksamheten på SRF och SRF Stockholms och Gotland slän genomförde vi i Ledarhundsklubben i Stockholm en manifestation på Mynttorget med krav på höjt statsanslag så att alla som behöver detta fantastiska hjälpmedel kan få inom rimlig tid.

Ett tiotal ledarhundsförare var på plats för att visa ledarhund i arbete och svara på frågor. Då och då stoppade vi in kort information om situationen med långa väntetider etc och spelade den dagsaktuella ledarhundssången Ge Mig en Hund.

Det usla vädret på förmiddagen den 26 lockade inte ut särskilt många människor, men vi gjorde vad vi kunde. Riksdagsledamöterna Catharina Bråkenhielm (S), Lennart Axelsson (S) och statssekreterare Madeleine Harby Samuelsson trotsade vädret och kom ut och pratade med oss.

På plats var som många år tidigare tvs finska redation. Sirkka Husso intervjuades på finska om vår aktion och om ledarhundarnas arbete. I P4s program Efter 3 intervjuades Karin Hjalmarson med ledarhunden Wilma och IDa Östlund som väntat ett år på ny. en liten artikel blev det också i Dn. På Tal om Stockholm, I Selen, Radio SRF, var också där.

I samarbete med Ledarhundsklubben - Stockholms län producerade SRF Stockholm och Gotlands län ett inslag som ligger ute på youtube. Ledarhundsekipage i arbete och sången Ge Mig En Hund kan avnjutas där. https://www.youtube.com/watch?v=_qYenigsdIM

Ledarhundsklubben-Stockholms län


     
 

Sponsorer:

Kardevall Asfalterar AB Rörmekano logo
  Kardevall Asfalterar AB, VALLENTUNA
tel: 070-647 83 18
www.kardevallasfalterarab-vallentuna.clearsearch.se
  Rörmekano
tel: 08-511 791 48
www.rormekano.nu
Susanns Familjedaghem logo Logo
  Susanns Familjedaghem
tel: 070-7342340
www.dagmammor.se
  Oderland webbhotell
tel: 031-3616161
www.oderland.se

 

 

 
     

 

©2012 Created by Morgan Högberg. Webmaster mail: morgan@ledarhundsklubben.se