Ledarhundsklubben - Stockholm & Gotlands läns - 150226 Referat fran Hundsnackarkvallen 26 feb 


  

Menyn

Till Startsidan

Bli medlem

För medlemmar

Om ledarhunden

Tillgänglighet med ledarhunden

Kalendarium

Bildgalleri

ArkivOm oss

Kontakta oss

Närstående verksamhet

Länkar

Referat från Hundsnackarkvällen 26 feb

Ledarhundsklubben-Stockholms län 2015-03-02

Rekordmånga medlemmar hade kommit till denna Hundsnackarkväll den 26 feb, där Ulrika Norelius, ansvarig chef för Ledarhundsverksamheten, var huvudpersonen.

Många av oss är oroade av innehållet i Ledarhundsverksamhetens krympande kassakista och det skulle vi få klart för oss att oroliga behövde vi vara. 18 medlemmar, 14 ledarhundar och Gunilla Olsson, vår serverande medhjälpare, var närvarande.

Eftersom Ledarhundsverksamheten inte fått något ökat anslag sedan 2006 har man behövt dra ned på kostnaderna på olika sätt. Under den innevarande upphandlingsperioden har man varit tvungna att minska antalet ledarhundar från 40 till 36 st. Spannet mellan den billigaste leverantören och den dyraste i denna upphandling ligger mellan 20 000-349 000 kr.

Här var givetvis vår undran om det var kvalitetsskillnad mellan den billigaste och den dyraste hunden, men samma kvalitetsregler gäller. Av dessa 36 hundar skall 4 vara schäfrar och 2 pudlar.

Beträffande kursverksamheten har man varit tvingad att dra ned på den så mycket som möjligt. Den som får sin första hund skall ändå få möjlighet att gå på kurs på kursgård. Info-kurserna kommer att fortgå. En billigare kursgård än Almåsa vore bra att hitta, strök Ulrika under, trots att Almåsa är perfekt för hundkurser är det alldeles för dyrt.

Innan vi gick in på den nya veterinärtjänsten tog vi oss an frågan om den snart halverade instruktörsskaran.

I höst går 2 av instruktörerna i pension och frågan är då vem, vilka skall fylla på i ledet. Vad vi vet finns inga som står i kö. Ulrika förklarade, att man ännu inte bestämt sig hur man skall göra. Antingen försöka hitta instruktörer att anställa eller att vid kurser och utplaceringar av hundar välja att hyra in personal från leverantörerna. De tre kvarvarande instruktörerna som nu är anställda inom Ledarhundsverksamheten kommer att vara de som gör slutprov och gör den personliga placeringen av hundarna.

Så var det den nya veterinärtjänsten som tog den mesta tiden av kvällen. Det är en heltids veterinär som nu är anställd och placerad i SRF-huset i Enskede. Då man på Ledarhundsverksamheten märkte att veterinärkostnaderna ökat rekordartat, vill man med denna centralt placerade tjänst få så många som möjligt att komma till Enskede och få klor klippta, hunden vägd, öron påtittade och ev rensade och även få en allmän hälsoundersökning av hunden. Tid måste bokas, men vid överenskommelse kan man komma även på kvällstid. Det finns inget reellt tvång att vi här i Stockholms län måste gå till Jenny Garland, som innehar tjänsten, men för att spara pengar så att det skall räcka till fler hundar och utökade kursdagar är rekommendationen att utnyttja veterinärtjänsten i Enskede.

Frågorna var många fler, men här slutade mitt anteckningshjälpmedel att fungera så referatet avslutas här.

Monica Ulmeryd

referent

 


     
 

Sponsorer:

Kardevall Asfalterar AB Rörmekano logo
  Kardevall Asfalterar AB, VALLENTUNA
tel: 070-647 83 18
www.kardevallasfalterarab-vallentuna.clearsearch.se
  Rörmekano
tel: 08-511 791 48
www.rormekano.nu
Susanns Familjedaghem logo Logo
  Susanns Familjedaghem
tel: 070-7342340
www.dagmammor.se
  Oderland webbhotell
tel: 031-3616161
www.oderland.se

 

 

 
     

 

©2012 Created by Morgan Högberg. Webmaster mail: morgan@ledarhundsklubben.se