Ledarhundsklubben - Stockholm & Gotlands läns - 131114 Referat fran hundsnackarkvallen 


  

Menyn

Till Startsidan

Bli medlem

För medlemmar

Om ledarhunden

Tillgänglighet med ledarhunden

Kalendarium

Bildgalleri

Arkiv

Om oss

Kontakta oss

Närstående verksamhet

Länkar

131114 Referat från hundsnackarkvällen den 14 november

 

Den 14 november träffades en handfull ledarhundsförare, medhjälpare och hundar för en hundsnackarkväll i Gotlandssalen. Vi gästades av tre personer från Djurambulansen i Stockholm.

Djurambulansen är en ideell förening som startade 1 oktober 2012 i Stockholm. De växer och avancerar hela tiden och det är tack vare medlemmar, sponsorer, gåvor och deras samarbetspartners som gör det möjligt. Idag har de en ambulans som täcker hela Stockholms län men målet är att inom kort ha minst en ambulans till, så att man kan ha en för södra och en för norra delen av länet. Just nu finns ca 30 chaufförer. Alla har första hjälpen-utbildning. Man ska ha arbetat med både djur och människor. Alla chaufförer är ideella. Ambulansen är bemannad av två personer. En kör och en sitter bak hos djurägaren. Man kan också vid speciella ärenden ta med veterinär i bilen, vilket gör att specialinsats kan påbörjas direkt. I ambulansen finns en större bur och en bår.

Man har tillstånd för alla djur, förutom klövdjur och djur uppfödda för livsmedel. Vid behov av transport av till exempel hästar har man ett samarbete med Haninge Hästtransporter som kan hjälpa till.

Man ringer 08-588 03 112 så får tama och vilda djur hjälp med transport till närmaste veterinärklinik, djursjukhus eller viltjour. Det mest exotiska de har kört hittills var en svan. Ambulansen utgår ifrån där chauffören bor. Det kan vara i Nynäshamn i söder eller Rånäs i norr. Därför kan tiden variera när man kan vara på plats men de kommer förstås så fort de kan och har möjlighet. I dagsläget har de inte tillstånd att köra med blåljus men ansökan om tillstånd har lämnats in.

Bilen och telefonen är bemannad dygnet runt veckans alla dagar! Undertecknad kan skriva under på detta. Jag använde mig av djurambulansen när min älskade Fando behövde åka den sista färden och det råkade inträffa på midsommardagen.

Ett medlemskap kostar 400 kr och då betalar man inget för upp till två transporter per år. Man kan ringa även om det inte är akut till exempel för att få transport till veterinären för vaccination. Jag tycker att det är en fantastisk förening som är en stor hjälp för oss ledarhundsförare. Man kanske inte vill, orkar eller kan använda sig av taxi vid svårare transporter av sin ledarhund. Djurambulansen hittar till djursjukhus och kliniker och man får hjälpin i undersökningsrummet. Även om jag nu har en ung och frisk hund så kommer jag självklart att fortsätta vara med i Djurambuansen Stockholm.

larmnummer: 08 – 588 03 112 Hemsida:www.djurambulansen-stockholm.se


Karin Hjalmarson     
 

Sponsorer:

Kardevall Asfalterar AB Rörmekano logo
  Kardevall Asfalterar AB, VALLENTUNA
tel: 070-647 83 18
www.kardevallasfalterarab-vallentuna.clearsearch.se
  Rörmekano
tel: 08-511 791 48
www.rormekano.nu
Susanns Familjedaghem logo Logo
  Susanns Familjedaghem
tel: 070-7342340
www.dagmammor.se
  Oderland webbhotell
tel: 031-3616161
www.oderland.se

 

 

 
     

 

©2012 Created by Morgan Högberg. Webmaster mail: morgan@ledarhundsklubben.se