Ledarhundsklubben - Stockholm & Gotlands läns - 130917 Referat fran vinprovningen 


  

Menyn

Till Startsidan

Bli medlem

För medlemmar

Om ledarhunden

Tillgänglighet med ledarhunden

Kalendarium

Bildgalleri

ArkivOm oss

Kontakta oss

Närstående verksamhet

Länkar

Referat från vinprovningen den 17.09 2013

 

Vöda viner till test.

Då har vi alltså begått Ledarhundsklubbens första vinprovning till stor förnöjsamhet för deltagarna. Idén till att göra en vinprovning istället för hundpub som vanligt i november dök upp då Café Java byggdes om till kansli för SRF Stockholm stad. Nu när ombyggnaden av Gotlandssalen är klar verkar det som om man kan arrangera pubaftnar framöver.

Denna höstliga torsdagsafton den 17 okt var det 17 personer närvarande i Lundgrens rum samt 12 ledarhundar. 4 av våra trognaste och trägnaste medhjälpare stöttade vid förberedelserna av kalaset, servade under detsamma och såg efteråt till att allt blev diskat och städat. Framför varje deltagare stod 4 med rött vin ifyllda vinglas , ett vattenglas och en tallrik med charkuterier samt flera skivor vitt bröd.

Vår inbjudne vinexpert hette Lennart Gustafsson och han hade fullt sjå att hålla oss i schack, för vi var alla ivriga att börja testa innehållet i de 4 vinglasen, men som vinprovare måste vi ju få klart för oss vilka de olika druvsorterna var, var de växte och varför. 2 viner som var producerade på enbart Cabarnet Sovenion blev vårt eldprov. Lennart beskrev hur de skulle dofta och vi sniffade, snuffade och skvalpade runt glasen för att få mer arom. Sedanrullade vi runt stora munnar vin i gommen för att se vad de smakade. Det är fantastiskt vad vinspecialisterna kan få ut många dofter när dom doftar och smakar vin som svarta vinbär, plommon, blåbär, tobak, ljus choklad, nesslor, rosmarin, vanilj och rökig doft mm mm. Vi enades såsmåningom om vilket som var det Chilenska vinet och vilket som var från Sydafrika. Det tredje vinet vi provade oss fram till var ett Merlot-vin från USA och det fjärde ett vin från Frankrike som bestod av flera druvsorter. Mellan varje vinsort tuggade vi vitt bröd och drack vatten, precis som riktiga vinprovare. Sista rundan bestod av att prova vinerna med lufttorkad skinka, kryddig korv och Ementahlerost. Vinerna smakade ännu bättre med litet tilltugg, tyckte nog de flesta. Den här vinprovningen var tänkt att vara en förberedelse inför alla goda köttgrytor vi gör nu i höst. Slutligen såg vi till att alla slattar i flaskorna blev tömda, förutom 2 oöppnade flaskor som vi kommer att lotta ut på Hundsnackarkvällen den 14 nov. Några fler vinster kommer också att finnas. Välkomna då!!!

Lennart som var en tålig och duktig vinexpert som lotsade oss genom det hela avtackades liksom våra medhjälpare som fick var sitt presentkort på Systembolaget. En lista på de viner vi provade följer nedan.


Monica Ulmeryd


De här vinerna provade vi:

6338 Wolf Blass Eaglehawk 69 kr/flaska

2962 Casillero del Diablo 75 kr/flaska

2852 Le Clos Camy 79 kr/flaska

2057 Tokolosh 79 kr/flaska


     
 

Sponsorer:

Kardevall Asfalterar AB Rörmekano logo
  Kardevall Asfalterar AB, VALLENTUNA
tel: 070-647 83 18
www.kardevallasfalterarab-vallentuna.clearsearch.se
  Rörmekano
tel: 08-511 791 48
www.rormekano.nu
Susanns Familjedaghem logo Logo
  Susanns Familjedaghem
tel: 070-7342340
www.dagmammor.se
  Oderland webbhotell
tel: 031-3616161
www.oderland.se

 

 

 
     

 

©2012 Created by Morgan Högberg. Webmaster mail: morgan@ledarhundsklubben.se