Ledarhundsklubben - Stockholm & Gotlands läns - 130424 Rapport fran ledarhundens dag 


  

Menyn

Till Startsidan

Bli medlem

För medlemmar

Om ledarhunden

Tillgänglighet med ledarhunden

Kalendarium

Bildgalleri

ArkivOm oss

Kontakta oss

Närstående verksamhet

Länkar

Rapport från arbetsgruppen inför internationella Ledarhundsdagen 24 april.

 

Vi beslutade vid ett medlemsmöte i oktober att till den internationella ledarhundsdagen den 24 april 2013 försöka få allmänheten att inte kasta bl a matrester och krossat glas utmed och på gångvägar eller ute i naturen. Efter förfrågan på maillistan och efter julfesten tillsattes en arbetsgrupp. Arbetsgruppen har bestått av 4 ledamöter från styrelsen, Monica, Birgitta, Göran och Margareta, och därutöver Vivianne och Sirkka.

Vi har haft 4 telefonsammanträden där vi diskuterat möjliga kontakter och fördelat arbetsuppgifter.

Det första som gjordes var att ta fram en appell som klargjorde vårt önskemål om att allmänheten inte skulle kasta sopor och skräp i offentliga miljöer eller i naturen, utan uppmana till att använda papperskorgar, och även belysa ledarhundsförarnas problem med förruttnande matrester, snuslobbor, cigarettfimpar och krossat glas.

I en lustfylld författariver skapade gruppen 17 limerickar som hade anknytning till våra problem.

Beträffande regionala Tv:n, ABC, fick vi napp och på den internationella ledarhundsdagen blev Monica filmad och det inslaget visades både 19.15 i TV1 och 21.45 i TV2. Sirkka lyckades få in inslag både i finska TV:n och i finskspråkiga radion. I Läns- och riksnytt gjordes ett referat med Monica hemma i Dalen samt med kommentarer från Miljökontoret i Stockholm.

Appellen plus alla limerickarna blev sänd till samtliga kommunala taltidningar, men den enda vi hittills vet har tagit in såväl appell som samtliga limerickar är Haninge taltidning.

Margareta lyckades i samarbete med miljöansvarig i Kista stadsdelsförvaltning få in ett inslag i deras Intranät, detta kunde ses av ca 45 000 anställda i Stockholms kommun.

Vi har därutöver tillskrivit Metro och skickat med specialfoto på Görans hungriga Prins som duckar efter en macka. Ingen reaktion från Metro vad vi vet. Vi har tillskrivit SL, men när vi skrev till dem för 1,5 månad sedan var det för sent att få med något på deras egen sida i Metro, pga att de hade så lång framförhållning. Vi var välkomna till ett annat år. Vi har tillskrivit den gemensamma tidningsredaktionen för ”Mitt i”-tidningarna och till Enskede/Årsta tidning, men inget gehör har vi fått där.

Summan av kardemumman är hur som helst, att vi nådde inte fram så långt vi ville, men en liten bit och vi har lärt oss en hel del. Samtidigt som det varit lärorikt har det varit roligt.


För arbetsgruppen
Monica Ulmeryd

PS. Monica hann gå ut med en förfrågan om deltagande i arbetsgruppen redan på förmiddagen.
DS     
 

Sponsorer:

Kardevall Asfalterar AB Rörmekano logo
  Kardevall Asfalterar AB, VALLENTUNA
tel: 070-647 83 18
www.kardevallasfalterarab-vallentuna.clearsearch.se
  Rörmekano
tel: 08-511 791 48
www.rormekano.nu
Susanns Familjedaghem logo Logo
  Susanns Familjedaghem
tel: 070-7342340
www.dagmammor.se
  Oderland webbhotell
tel: 031-3616161
www.oderland.se

 

 

 
     

 

©2012 Created by Morgan Högberg. Webmaster mail: morgan@ledarhundsklubben.se