Ledarhundsklubben - Stockholm & Gotlands läns - 120206 Referat Garland pa arenan 


  

Menyn

Till Startsidan

Bli medlem

För medlemmar

Om ledarhunden

Tillgänglighet med ledarhunden

Kalendarium

Bildgalleri

ArkivOm oss

Kontakta oss

Närstående verksamhet

Länkar

Referat från Hundsnackarkvällen den 6 feb.

 

Ledarhundsverksamhetens Garland på arenan.

Vi kan klart konstatera att Jenny Garland, Ledarhundsverksamhetens nya 1/2-tidsveterinär har inhöstat föreningens deltagarrekord. 21 medlemmar och 15 ledarhundar, d.v.s. i princip halva föreningens medlemsantal.

Innan kvällens aktiviteter satte fart dracks kaffe eller te tillsammans med en rejäl smörgås. Serveringen sköttes utav våra trogna och trägna medhjälpare Ann-Mari Skogberg, Agneta Forselius och Eva Lundmark.

Vid ett kort medlemsmöte invaldes Agneta Forselius som stödjande medlem och ordförande Monica meddelade att årsmötet kommer att gå av stapeln den 27 mars på Rådstuguvägen 19 i Huddinge där vi avnjöt julbordet den 8 dec. Årsmötet kommer att starta 18.30.

Ordet lämnades sedan till Jenny som började med att berätta om hur hon skall disponera sin 1/2-tid som veterinär dvs. att närvara vid såväl Grundkurs1:orna och Info-kurserna, säkerställa att de ställda hälsokraven uppfylls inför de blivande ledarhundarnas slutprov samt via telefon hålla nära kontakt med landets ledarhundsförare i veterinärmedicinska frågor. Hennes telefontid är kontorstid. I övrigt kan vi lämna meddelanden på telefonsvararen och hon hör av sig dagen efter eller närmaste vardag. Vid akuta fall åker man till sitt vanliga djursjukhus eller veterinär. Jenny tycker att det är bra om man efter ett akut besök kontaktar henne. Telefonnumret till Jenny är detsamma som Marie Nolén hade tidigare dvs. 070-320 22 01. Tveka aldrig att ringa! På sin andra ½tid kommer Jenny att tjänstgöra inom Ledarhundsverksamhetens support nere i Skåne.

Jenny meddelade att Apoteken nu har ett nytt faktureringsnummer till SRF:s ledarhundsverksamhet. Det gamla numret finns i hundarnas hälsojournaler och skall nu ändras till: 40 05 50 04.

En viktig sak som Jenny gjorde klart för oss är, att hundarna varje år skall vaccineras för kennelhosta och vart tredje år skall de ha den stora vaccineringen för såväl kennelhosta som Parvo, Valpsjuka och hepatit. När det gäller vaccinering mot rabies och att ordna pass åt sin hund är det kostnader som inte SRF står för.

Det var många olika saker som kom upp till diskussion bl a många hundars febless för att äta hundskit, att avmaska sina hundar och att borsta tänderna för att undvika plack eller dålig andedräkt. Plackmedel samt några andra kosttillskott kan efter konsultation med Jenny erhållas från Ledarhundsverksamheten genom att ta kontakt med Annette Grönholm tfn 39 91 34.

Slutligen fick vi Jenny att berätta litet om sig själv. Hon är 35 år, född i Stockholm men numer bosatt i Malmö. Med på Hundsnackarkvällen hade hon sin privathund, Embla 4 år som var en blandras med bl a Rhodesian ridgehback. Hon har gått på jordbruksgymnasiet i Sollefteå med specialinriktning ledarhund. Sin 5-åriga veterinärutbildning gjorde hon i Danmark och har sedan praktiserat runt i landet på olika djursjukhus och kliniker. Hon har också varit forskningsassistent i USA beträffande den hos hundar ärftliga ögonsjukdomen PRA, Progressiv retinal atrofi dvs. att näthinnan tillbakabildas. Det kändes som det blev en lyckad kväll med Jenny i fokus. Vi fick alla chansen att ställa frågor och intresset är ju stort eftersom vi är mycket intresserade av att förebygga och lindra skador och sjukdomar hos våra trogna fyrbenta kamrater. Den kvarvarande halvtimmen ägnades åt snackande med bordsgrannarna och det blev knorren på den här Hundsnackarkvällen. Nu hoppas vi att det kommer lika många till årsmötet den 27 mars.


Monica Ulmeryd     
 

Sponsorer:

Kardevall Asfalterar AB Rörmekano logo
  Kardevall Asfalterar AB, VALLENTUNA
tel: 070-647 83 18
www.kardevallasfalterarab-vallentuna.clearsearch.se
  Rörmekano
tel: 08-511 791 48
www.rormekano.nu
Susanns Familjedaghem logo Logo
  Susanns Familjedaghem
tel: 070-7342340
www.dagmammor.se
  Oderland webbhotell
tel: 031-3616161
www.oderland.se

 

 

 
     

 

©2012 Created by Morgan Högberg. Webmaster mail: morgan@ledarhundsklubben.se