Ledarhundsklubben - Stockholm & Gotlands läns - 110917-18 Referat fran veckoslutskursen 


  

Menyn

Till Startsidan

Bli medlem

För medlemmar

Om ledarhunden

Tillgänglighet med ledarhunden

Kalendarium

Bildgalleri

ArkivOm oss

Kontakta oss

Närstående verksamhet

Länkar

Referat från träningshelg på Almåsa 17-18 september 2011

 

Ledarhundar i nationalparken

När jag och Charlie, svart labrador 3 år, kom till Almåsa möttes vi av ett virrvarr av hundar och förare. Det var ett septembersoligt Almåsa med skön höstluft. Vi hade behövt de kunskaper vi fick senare.

Det gick dock snabbt att organisera oss i fyra grupper med 4 ekipage i varje grupp.

Under det första passet försökte Therese Neufeldt få oss att jobba med rätt muskler och samtidigt slappna av i de muskler som inte behövs. Charlie tyckte det var ett ganska tråkigt pass men han somnade mellan mig och Birgitta när det var dags för avslappning.

Vid utvärderingen var det mycket positiva meningar om just passet med tillämpad ergonomi vid arbetet med hunden.

Charlie gillar att vara i centrum så vi fick en smakstart hos veterinären Marie Norlén under pass två. Charlie fick en dos vaccin och jag fick en dos information om hans hälsotillstånd. Det visade sig att jag det senaste året stått emot hans tjat om tätare måltider och större portioner. Han höll idealvikten.

Så var det dags för arbete i en hinderbana som Maria Lundin ställt i ordning. Jag tror att det var det roligaste för Charlie på hela kursen. Svansen stog rakt upp när han, inte rusade, men gick raskt mellan hindren.

Lördagskvällens clou var Hans van den Broeck som är den senaste ledarhundsproducenten. Han berättade om sina erfarenheter av ledahundsträning i Belgien och Holland. Han var också ansvarig för pass fyra om hundens signaler då vi fick lära oss att känna av hundens öron och att vi väger lätt jänfört med en kompost när det gäller hundens intresse.

Trotjänaren Bengt Borg hade en del enkla träningsförslag när vi hade landsvägsträning. Att jobba på några få kvadratmeter med lydnad och uppmärksanhet gav inspiration till fortsatt jobb.

Hundkurshelgen var ett samarbete med Hagabergs folkhögskola så vi fick en gedigen genomgång av folkhögskolans rehabiliteringskurser för synskadade av Annika Magnusson som gav en del impulser till deltagarna.

Vid utvärderingen av kursen var det bara positiva omdömen. Det lyckade resultatet berodde till stor del på att vi haft så trevliga medhjälpare, Carina, Ann-Mari, Kerstin och Ida.

Det kom emellertid en smula smolk i glädjebägaren när det kom fram att föreningen inte kan räkna med samma ekomomiska resurser till kommande år. Högre deltagaravgifter eller andra finansierer diskuterades.

Slutligen måste jag väl påpeka att allt arbete med hundarna interfolierades med Almåsas goda mat.


Guy Perdhe     
 

Sponsorer:

Kardevall Asfalterar AB Rörmekano logo
  Kardevall Asfalterar AB, VALLENTUNA
tel: 070-647 83 18
www.kardevallasfalterarab-vallentuna.clearsearch.se
  Rörmekano
tel: 08-511 791 48
www.rormekano.nu
Susanns Familjedaghem logo Logo
  Susanns Familjedaghem
tel: 070-7342340
www.dagmammor.se
  Oderland webbhotell
tel: 031-3616161
www.oderland.se

 

 

 
     

 

©2012 Created by Morgan Högberg. Webmaster mail: morgan@ledarhundsklubben.se