Ledarhundsklubben - Stockholm & Gotlands läns - 110827 Referat picknick i Tyresta 


  

Menyn

Till Startsidan

Bli medlem

För medlemmar

Om ledarhunden

Tillgänglighet med ledarhunden

Kalendarium

Bildgalleri

ArkivOm oss

Kontakta oss

Närstående verksamhet

Länkar

Referat från picknick i Tyresta

 

Ledarhundar i nationalparken

Det var väderspått att lördagen den 27 augusti skulle bli en av de sista dagarna med högsommarvärmer. Detta kunde deltagarna i picknicken i Tyresta nationalpark klart konstatera när samlingen skedde vi Tyresta bys café kring 11-tiden på lördagsmorgonen. Solen verkligen strålade från en klarblå himmel, men som tur var blåste en relativt kraftig vind.

Kaffe och glass inhandlades medan sena färdtjänstbilar inväntades. Vi kunde till slut inräkna 7 ledarhundsekipage, 4 medhjälpare och 1 barn.

I nationalparken finns många olika typer av slingor att följa med olika längd och underlag. Vår promenad förlades till en 5 km lång slinga av gångvägstyp och med hygglig bredd.

Vi var inte ensamma i nationalparken den här soliga lördagen. Det vimlade av människor. Ibland mötte vi några hundar och vid flera tillfällen barnvagnar. Alla förbipasserande tyckte förstås att det var fascinerande att se så många ledarhundar på en gång. Vi fick stanna nu och då och vara goda informatörer.

Naturen i nationalparken efter vår slinga var mycket kuperad och skogen hade varierat trädbestånd. Tät och buskig på sina håll, men också rak och ståtlig tallskog fanns att njuta av för ögat och skogsdofterna var hänryckande och tillfredsställde verkligen våra luktorgan. Inte en enda fågel kunde höras denna dag. Nu är det bara att vänta till nästa vår då vi får njuta av fågelsången igen.

Vi passerade under promenaden ett antal spångar som ibland gick över en liten bäck och ibland över sankmark.

Eftersom det var ett myllrande folkliv i skogen visade det sig att alla bord och bänkar var upptagna och vi fick lov att hålla tillgodo i en starkt sluttande skogsbacke ned mot Bylsjön. Solen sken vackert på oss och vårt picknickande och den lilla sjön med mysigt guppande näckrosblad.

Tillbaka i Tyresta by vidtog färdtjänstringandet och förstås väntandet på denna transport. Några åkte bussen som gick via Brandbergen till Gullmarsplan. Alla hundar skötte sig fantastiskt bra och tillsammans fick vi en fin picknick i vår näraliggande nationalpark.


Monica Ulmeryd     
 

Sponsorer:

Kardevall Asfalterar AB Rörmekano logo
  Kardevall Asfalterar AB, VALLENTUNA
tel: 070-647 83 18
www.kardevallasfalterarab-vallentuna.clearsearch.se
  Rörmekano
tel: 08-511 791 48
www.rormekano.nu
Susanns Familjedaghem logo Logo
  Susanns Familjedaghem
tel: 070-7342340
www.dagmammor.se
  Oderland webbhotell
tel: 031-3616161
www.oderland.se

 

 

 
     

 

©2012 Created by Morgan Högberg. Webmaster mail: morgan@ledarhundsklubben.se