Ledarhundsklubben - Stockholm & Gotlands läns - 110618 Referat fran Adran runt 


  

Menyn

Till Startsidan

Bli medlem

För medlemmar

Om ledarhunden

Tillgänglighet med ledarhunden

Kalendarium

Bildgalleri

ArkivOm oss

Kontakta oss

Närstående verksamhet

Länkar

Referat från Ådran runt och sillunch i sol

 

Den 18 juni blev en sval men strålande sommarlördag och 7 ledarhundsförare, 4 medhjälpare och 1 barn mötte upp vid 11-tiden hos ordförande Monica på Sandtäppevägen i Ådrans tomtområde i Huddinge urskog.

Medhavda packningar ställdes in i lusthuset och 11.15 drog sällskapet iväg ned mot den lilla insjön Ådran.

Ådran är ca 5 km i omkrets och ingår i ett stort sjösystem med ursprung från Dreviken. , Ådran har bra vatten som lämpar sig för bad och fiske och har numer ett bäverpar som försöker dämma upp sjöns enda tillflöde. I sjön finns kräftor, abborre och gädda men även ädelfisk som planteras in till glädje för fiskekortsköpande medlemmar i tomtägarföreningen.

De första 500 meterna runt Ådran är den svåraste delen av vandringen och det en stig med rötter och stenar och höjdskillnad ned till vattnet. Här fick alla koncentrera sig och jobba försiktigt. När vi väl kom över badberget var vi bland stugor igen och sedan gällde det att hålla vänstervarv med Ådran i sikte hela tiden. Vägen på andra sidan Ådran var mycket kuperad och vissa backar var kolossalt branta. Här har den senaste istiden verkligen format naturen.

Grönskan runt sjön har pga regnet den senaste veckan blivit mycket lummig och över vattenspegeln skriade måsar. Koltrast och taltrast höll konsert under hela vandringen tillsammans med lövsångare och bofink. Efter midsommar tystnar den mesta fågelsången och då får vi längta ett helt år innan vi på nytt får njuta av den välljudande fåglalåten. (Undantag med tanke på välljud är väl gråsparv och pilfink) Hur som helst var det en helt perfekt lördag med lagom temperatur, vilket var suveränt för både folk och hundar.

Ekipagen delade spontant upp sig i mindre grupper och alla hittade sin egen takt. Vi passerade flera stugor med härliga tomter som har utsikt över sjön Ådran. I den sista jättebacken ned mot Ådravägen ligger ett flertal mycket exklusiva stugor med sjötomter och egna bryggor. När vi kom fram till Ådravägen höll vi vänster igen och då återstod 2 km landsvägskörning med fri utsikt över den lilla sjön Ådran. Ådravägen är relativt hårt trafikerad så det gällde att hålla landsvägskanten perfekt.

Tillbaka på Sandtäppevägen fick hundarna dricka sig otörstiga och vid stugan väntade Birgittas dotter Ida med potatisen kokt och det var bara att slå sig ned vid borden antingen utanför eller inne i Lusthuset och sakta men säkert kom sill, potatis, ägg, smör, ost och bröd tillsammans med andra tillbehör på borden. Alla var glupande hungriga och därför smakade sillen och den färska potatisen underbart gott. Kaffe med delikata bakverk blev slutligen pricken över i-et.

Monica fick tack för att hon upplåtit sin tomt och sitt Lusthus till denna trevliga aktivitet och man var eniga om att gärna göra om det nästa år.


Monica Ulmeryd     
 

Sponsorer:

Kardevall Asfalterar AB Rörmekano logo
  Kardevall Asfalterar AB, VALLENTUNA
tel: 070-647 83 18
www.kardevallasfalterarab-vallentuna.clearsearch.se
  Rörmekano
tel: 08-511 791 48
www.rormekano.nu
Susanns Familjedaghem logo Logo
  Susanns Familjedaghem
tel: 070-7342340
www.dagmammor.se
  Oderland webbhotell
tel: 031-3616161
www.oderland.se

 

 

 
     

 

©2012 Created by Morgan Högberg. Webmaster mail: morgan@ledarhundsklubben.se