Ledarhundsklubben - Stockholm & Gotlands läns - 110521 Referat fran Vickberga 


  

Menyn

Till Startsidan

Bli medlem

För medlemmar

Om ledarhunden

Tillgänglighet med ledarhunden

Kalendarium

Bildgalleri

ArkivOm oss

Kontakta oss

Närstående verksamhet

Länkar

Referat från promenad i Vickberga

 

Härlig försommardag i Vickberga!

15 vuxna personer och 2 barn hade denna fina lördag mött upp hos Eva och Göran Lundmark på Vickbergahöjden utanför Kungsängen. Av de närvarande var det 10 ledarhundsekipage. Efter det att ryggsäckar, väskor och onödiga kläder lämpats av delade vi upp deltagarna i 2 grupper. 1 grupp som ville gå litet fortare gav sig iväg först. Sträckan som gicks var den samma, men grupp 2 tog det hela i något långsammare takt.

Det var perfekt promenadväder. Ibland några lätta skyar som drog förbi solen och en relativt frisk sydlig vind.

Landskapet i och kring Vickberga är vidunderligt vackert med stora öppna fält och däremellan skogsdungar. Många stora gårdar med ridhästar finns här och ute på fälten fanns hästar liksom kor med kalvar. Vid en gård fick vi en stund påhälsning av en hund.

Fåglarna var också på alerten. Vi kunde uppfatta bofink, Lövsångare, Koltrast, Trädgårdssångare, kråka och fiskmås och det som i varje fall gladde mig mest var att vi kunde höra flera lärkor som i skyn slog sina drillar.

Lundmarks hade dukat upp för lunch på sin stora veranda och med benäget bistånd av våra medhjälpare serverades en mycket god bulgursallad med 2 olika röror tillsammans med bröd och ost. Till kaffet serverades en försvinnande god rabarberkaka med en vaniljröra. Receptet bifogas detta referat. Tyvärr tillhör den inte någon bantningsmeny, men någon gång... Under ett kort medlemsmöte avtackades värdparet för sin generositet att upplåta hemmet denna dag till Ledarhundsklubben. Dagny Mörk invaldes som medlem i föreningen och det informerades om att nästa aktivitet är planerad till lördagen den 18 juni med vandring Ådran Runt 5 km och sillunch hos ordförande Monica på Sandtäppevägen 17 i Ådran. Inbjudan kommer i nästa vecka. Dessutom kommer inbjudan till veckoslutskursen den 17-18 sept att gå ut i mitten av juni. Alla skall vara medvetna om att först till kvarnen får först mala. Deltagarantalet är begränsat till 16 ekipage.

Under lunchen pratades det mycket och glatt. Våra hundar är ju alltid ett kärt ämne, men det finns ju massor att prata om när vi väl kommer igång. Alla verkade trivas prima. En bättre försommarlördag än den här kan vi väl knappast tänka oss!!!!


Monica Ulmeryd     
 

Sponsorer:

Kardevall Asfalterar AB Rörmekano logo
  Kardevall Asfalterar AB, VALLENTUNA
tel: 070-647 83 18
www.kardevallasfalterarab-vallentuna.clearsearch.se
  Rörmekano
tel: 08-511 791 48
www.rormekano.nu
Susanns Familjedaghem logo Logo
  Susanns Familjedaghem
tel: 070-7342340
www.dagmammor.se
  Oderland webbhotell
tel: 031-3616161
www.oderland.se

 

 

 
     

 

©2012 Created by Morgan Högberg. Webmaster mail: morgan@ledarhundsklubben.se