Ledarhundsklubben - Stockholm & Gotlands läns - Kalendarium 


  

Menyn

Till Startsidan

Bli medlem

För medlemmar

Om ledarhunden

Tillgänglighet med ledarhunden

Kalendarium

Bildgalleri

Arkiv

Om oss

Kontakta oss

Närstående verksamhet

Länkar

Kalendarium

 

Här hittar du senaste referat eller inbjudan gällande våra aktiviteter för våra medlemmar och medhjälpare. Under länken Arkiv hittar du äldre referat, det kan vara kul att se vad som hänt tidigare!Inbjudan till promenad i Orhem, Sköndal!

Ta chansen att under trevliga former träffas och kanske även kunna träna lite med hunden! Varför inte köra lite hundmöten i sele, inkallning och apport om det skulle behövas.

Så nu är dags för Ledarhundsklubbens årliga vårpromenad. lördagen den 18:e maj träffas vi i Orhem. Vi lånar stugan av DBFK, så om det blir blött och kallt kan vi samlas inne för vår picknick. Annars sitter vi ute så klart! Någon från DBF kommer att ge oss lite information om vilka aktiviteter de har och var, kanske det kan ge oss några riktigt bra idéer för framtiden!

En journalist och en fotograf från Härliga hund kommer att gästa oss, så man kan hamna i tidningen. Alla som kommer i högklackat eller kostym låser vi in i boden och norpar deras vovvar! Då blir det fler hundar till mig!

Vi planerar att gå en sväng och sedan umgås och få något i magen. Det finns badplats om någon behöver kyla ner sig, lite!

Var och en tar med sig egen skaffning med kaffe eller annan valfri dryck. Vatten till hundarna ska kunna ordnas på plats. ryggsäckarna kan vi ställa in i stugan medan vi går ut på vår promenad.

Samling vid kaffestugan Torpet kl 10:00. Avslutning allra senast kl 14:00 Färdtjänsten beställs till Orhemsvägen 135 och kaffestugan Torpet är riktmärket. Vi samlas där. Kollektivt till Orhem: Ta tunnelbana till Kärrtorp Byt till buss 180 till orhem, gå 70 meter till Kaffestugan Torpet. Lördag går bussen dit fem i varje hel timme. Tillbaka går den 18 över varje timme efter 12:00.

Anmäl er skyndsamt dock senast den 13 maj så att vi kan anlita en eller flera medhjälpare. Om det finns någon nära anhörig eller kompis som vill gå med är de hjärtligt välkomna! Kanske kan de ge lite extrahjälp vid promenaden.

Anmälan sker enklast genom att svara på detta mail, eller ringa Göran 070-511 99 90.

Välkomna till en spännande utflykt i Orhemsskogen!!!!

Hälsar styrelsen
Kallelse till årsmöte 14:e mars 2019

Ledarhundsklubbens medlemmar kallas härmed till årsmöte torsdagen den 14 mars 2019. Lokal är Ljunggrens rum i Gotlandssalen.

Vi startar kl. 18.00. Vi börjar med att äta paj med ett glas vin, öl eller vatten och därpå serveras kaffe eller te med en god kaka. Vi kommer att beställa pajer från Martin Olsson och kan erbjuda 2 alternativ ost- skinkpaj och som vegetariskt alternativ Västerbottenpaj. Om du är glutenintolerant kan en god sallad erbjudas istället.

Meddela vid anmälan vilken paj ni föredrar eller om det är sallad som Önskas, rött eller vitt vin eller öl.

egenavgiften är 80 kr som vi vill att ni betalar in i förväg på föreningens plusgirokonto: 53 67 19-8.

OBS! Medlemsavgiften om 200 kr för 2019 skall vara betald för att få rösta på årsmötet.

Ni måste också anmäla er till årsmötet och det gör ni enklast genom att Maila: viviann@ledarhundsklubben.se Vill du göra din anmälan per telefon kan du ringa mig, Viviann Emanuelsson på telefonnummer: 070-636 08 66

Utskrift av dagordning, verksamhetsplan, verksamhetsberättelse och resultat och balansräkning i punktskrift får du om du önskar det. skriv eller ring mig. Viviann Emanuelsson 070-636 08 66 e-post viviann.emanuelsson@gmail.com meddela i god tid, senast 2 mars.

Senast måndagen den 12 mars vill vi ha din anmälan och din egenavgift insatt.

Årsmöteshandlingarna sänds ut senast den 2 mars.

Hälsar styrelsen

Viviann, Birgitta, Ingela, Morgan, Göran
Referat från fågelskådning 5 maj 2018

Årets fågelskådning genomfördes i ett strålande vårväder. Sex ledarhundsförare, två ornitologer och en medhjälpare samlades vid Säbygård i Järfälla.

Vi sicksackade oss fram på en ridväg där våra fyrfota vänner på säker tass lotsade oss förbi alla små och stora hinder som kan finnas på en ridstig.

Tackvare de vanliga problemen med Färdtjänsten kom vi iväg lite sent för att höra de mest exklusiva fåglarna men lyckades ändå uppsnappa 25 unika sorter. Våra guider som var på plats tidigt på morgonen hade hört Näktergalen, men den hade dragit sig tillbaka när vi kom ut i naturen.

Efter promenaden fikade vi på Säbygårds fina servering och umgicks.

Om intresse finns kommer vi att arrangera denna utflykt även nästa år.

Fågellista Ledarhundsklubben 5 maj 2018
Grågås
Skrattmås
Sånglärka
Trädpiplärka
Rödhake
Taltrast
Björktrast
Koltrast
Svarthätta
Ärtsångare
Lövsångare
Grönsångare
Kungsfågel
Gärdsmyg
Svartvit flugsnappare
Talgoxe
Blåmes
Nötväcka
Kråka
Bofink
Steglits
Grönfink
Grönsiska
Gulsparv
Gråspar
     
 

Sponsorer:

Kardevall Asfalterar AB Rörmekano logo
  Kardevall Asfalterar AB, VALLENTUNA
tel: 070-647 83 18
www.kardevallasfalterarab-vallentuna.clearsearch.se
  Rörmekano
tel: 08-511 791 48
www.rormekano.nu
Susanns Familjedaghem logo
  Susanns Familjedaghem
tel: 070-7342340
www.dagmammor.se
 

 

 

 
     

 

©2012 Created by Pavel Vetesnik. Webmaster mail: p.vetesnik@yahoo.com