Ledarhundsklubben-Stockholms län - Kalendarium 


  

Menyn

Till Startsidan

Bli medlem

För medlemmar

Om ledarhunden

Tillgänglighet med ledarhunden

Kalendarium

Bildgalleri

Arkiv

Om oss

Kontakta oss

Närstående verksamhet

Länkar

Kalendarium

 

Här hittar du senaste referat eller inbjudan gällande våra aktiviteter för våra medlemmar och medhjälpare. Under länken Arkiv hittar du äldre referat, det kan vara kul att se vad som hänt tidigare!Inbjudan till julfest december 2018

Nu är det jul igen och nu är det jul igen, men festen ska vi ha en fredag!

Fredagen den 7:e december bjuder vi in till årets julfest. Mellan klockan 18.00 till 21.30 träffas vi på Gotlandsgatan 44 för att inmundiga årets glögg samt ett härligt julbord, Vi byter inga julklappar i år. Däremot får hundarna en klapp. tomten kommer på besök förstås och hjälper oss med julklappsutdelningen till de fyrbenta!

Vi börjar med att smaka av årets glögg och äta en eller annan pepparkaka. Det gäller ju att bli så snäll som möjligt tills tomten kommer i jul! I middagen ingår förutom själva julbordet även ett glas vin, öl eller julmust, kaffe eller te samt en kaka. Den som föredrar något annat att dricka får ta med sig det själv. Vi som behöver något ännu starkare att rena halsen med vid sjungandet av snapsvisor får också ta med sig sådant!

Viktigt att tänka på: Val av dryck, julmust, öl eller vin, måste stå i anmälan Portkod 84 21 Deltagarantalet kommer att behöva begränsas något. Därför är det viktigt att ni anmäler er så snart som möjligt!

Sista anmälningsdag är den 30:e november. Egenavgiften är endast 250 kr och hela summan sätts in på PG 53 67 19-8. Om någon skulle föredra ett vegetariskt allternativ ska vi försöka ordna det, ge oss bara gott om tid!

Anmälan görs enklast genom att svara på detta mail, eller genom att ringa Viviann på tfn: 070-636 08 66 eller Birgitta på 076-229 00 94

Varmt välkomna!

Hälsar Styrelsen
Referat från fågelskådning 5 maj 2018

Årets fågelskådning genomfördes i ett strålande vårväder. Sex ledarhundsförare, två ornitologer och en medhjälpare samlades vid Säbygård i Järfälla.

Vi sicksackade oss fram på en ridväg där våra fyrfota vänner på säker tass lotsade oss förbi alla små och stora hinder som kan finnas på en ridstig.

Tackvare de vanliga problemen med Färdtjänsten kom vi iväg lite sent för att höra de mest exklusiva fåglarna men lyckades ändå uppsnappa 25 unika sorter. Våra guider som var på plats tidigt på morgonen hade hört Näktergalen, men den hade dragit sig tillbaka när vi kom ut i naturen.

Efter promenaden fikade vi på Säbygårds fina servering och umgicks.

Om intresse finns kommer vi att arrangera denna utflykt även nästa år.

Fågellista Ledarhundsklubben 5 maj 2018
Grågås
Skrattmås
Sånglärka
Trädpiplärka
Rödhake
Taltrast
Björktrast
Koltrast
Svarthätta
Ärtsångare
Lövsångare
Grönsångare
Kungsfågel
Gärdsmyg
Svartvit flugsnappare
Talgoxe
Blåmes
Nötväcka
Kråka
Bofink
Steglits
Grönfink
Grönsiska
Gulsparv
Gråspar
     
 

Sponsorer:

Kardevall Asfalterar AB Rörmekano logo
  Kardevall Asfalterar AB, VALLENTUNA
tel: 070-647 83 18
www.kardevallasfalterarab-vallentuna.clearsearch.se
  Rörmekano
tel: 08-511 791 48
www.rormekano.nu
Susanns Familjedaghem logo
  Susanns Familjedaghem
tel: 070-7342340
www.dagmammor.se
 

 

 

 
     

 

©2012 Created by Pavel Vetesnik. Webmaster mail: p.vetesnik@yahoo.com